Klassisk burger med hjemmelavet løgringe

10.00

En god søndagsburger er sjældent en dårlig ide. Jeg kan dog godt lide at udfordre den almindelig slags en smule og lave lidt forskellige versioner. I den seneste tid har jeg lavet denne med fisk, denne græske udgave og en vegetarisk udgave her.

Nu var det tid til en klassiker. Igen har jeg hentet inspiration hos Odenses bedste Burger Joint Burger Anarchy, som laver fantastiske burgere.


Bollerne er lavet efter opskriften her.


En god klassisker består af:
Hakket oksekød af god kvalitet (min. 8-12 % fedt)
Løgringe
Sprødstegt bacon
God cheddarost
Barbecue sauce
Romainesalt


Løgringe
150 gram mel
1 tsk bagepulver
1 1/2 dl øl
1 dl mælk
salt og peber
To-tre store løg
5 dl olie til frittering

Løgene skæres i ringe ( ikke for tykke skriver). Lav en dej af de øvringe ingredienser og pisk dejen lind og blød. Varm olien op i en gryde.  Dyp løgringen i dejen en efter en og steg få af gangen i en gryde med den varme olie. Når de er let gyldne tages de op og placeres på fedtsugende papir. Opbevar dem evt. i en lun ovn til de skal spises.

Barbecue sauce
1 dl ketchup
2 spsk brun farin
2 spsk balsamico
1 fed hakket hvidløg
1/2 spsk røget paprika
Saft og skal fra 1/2 øko citron

Alle ingredienser røres sammen og smages evt. til med citron. Hvis man man ønsker saucen sødere tilsættes lidt mere farin.



You Might Also Like

0 kommentarer

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz