Pizza

19.05

Pizza er altid et hit herhjemme. Måske fordi alle kan få lov at bestemme lige præcis hvilket fyld de gerne vil have på. Før i tiden købte jeg de der ruller med pizzadej, fordi jeg syntes det var nemmest på travle hverdage. Men så forsøgte jeg en dag at lave pizzadejen dagen før og stille den på køl til næste dag. Det fungerede perfekt! Det gav bedre og mere sprøde pizzaer og jeg slap for at stå med dejen om eftermiddagen samtidig med at jeg har ulveunger mellem fødderne.



4 mellemstore pizzaer:

50 gram gær (25 gram ved koldhævning)
1 tsk sukker
1 tsk. salt
Ca. 3 dl. vand
350 gram hvedemel
150 gram durummel

Opløs gæren i vandet og rør salt og sukker i. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt dejen godt i 10 minutters tid (eller så længe du gider).
Del dejen op i fire dele og tril dem til kugler og drys kuglerne med durummel og pak dem ind i husholdningsfilm hver for sig( pak det grundigt ind - de hæver en del). Lad kuglerne hæve ved stuetemperatur i 30 minutter.

Ved koldhævning - stil kuglerne på køl indtil du skal bruge dem.

Rul  kuglerne ud til den ønskede størrelse. Påfør ønskede fyld og bag i ovnen (gerne på en pizzasten) ved 250 grader i almindelig ovn.

Vi lavede tre forskellige udgaver i dag - men reelt kan man jo fylde på hvad man ønsker. Huske ikke at overfylde dem med fyld og for meget tomatsauce. Less is more - hvis man i stedet bruger råvarer af god kvalitet. Top altid pizzaerne med friske krydderurter, lidt friskkværnet peber eller et skvæt god olivenolie.



Her kommer forslag til lidt forskelligt fyld:

Olivenolie (i stedet for tomatsauce)
Kolde tynde skiver kogt kartoffel
Frisk rosmarin eller timian
Mozzarellaost (jeg bruger altid bøfmozzarella)
Frisk timian når pizzaen er bagt.

(Min ynglings)
Olivenolie( i stedet for tomatsauce)
Chorizo pølse i skiver
Rødløg i tynde skiver
Æble i skiver
Fetaost
Mozarellaost
Frisk timian når pizzaen er bagt (brug tørret timian hvis du ikke har frisk)

(Børneklassiker)
Tomatsauce
Kogt skinke (Eller andet kød evt. en rest fra dagen før)
Mozzarellaost
Frisk basilikum når pizzaen er bagt

Tomatsaucen laver jeg af følgende ingredienser:

1 dåse hakket og flået tomat
1 lille finhakket løg
2 fed finhakket hvidløg
1 spsk. balsamico
Salt og peber
Em lille håndfuld frisk basilikum

Løg og hvidløg steges ved lav varme til de er gennemsigtige og søde. Tilsæt tomaterne og lad saucen simre i 10 minutter. Tilsæt balsamico og frisk basilikum og smag til med salt og peber.

Bag dem til de er gyldne og sprøde. Top med lidt lækkert grønt og velbekommen :)

P.s. Rødvin passer virkelig godt sammen med pizza! Just saying!





You Might Also Like

0 kommentarer

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz